Behovsstyrd ventilation/ NPLM - VAV-don

FUNKTION

Planförsänkt luftdon med elektromekanisk motor och tryckfördelningslåda för VAV-system.

NPLM är en del i ControlAir, Klimatbyråns system för behovsstyrd ventilation. 

Före projektering av VAV-system som inkluderar systemprodukter från system ControlAir, vänligen kontakta närmaste kontor för konstruktions- och projekteringsstöd.

NPLM är konstruerad för optimal funktion i miljö som kontor, skolor, sjukhus och liknande byggnader med stort och varierande värme-/kylbehov. Donet bibehåller samma utseende och proportioner oavsett storlek vilket gör det väl anpassat till modultakssystem. Variabel luftmängdsreglering från maxflöde ner till minflöde alternativt helt stängt. NPLM har kort kastlängd och bibehåller både hög ventilations- och induktionsgrad vid minskad luftmängd vilket förhindrar punktventilation. NPLM har integrerad temperaturgivare, närvarogivare och elektromekanisk motor med deflektorplatta. NPLM levereras med trycklåda TKN, komplett med elektronikdel för reglering av luftdonets samtliga funktioner.

MATERIAL

NPLM: Stomme, perforerad frontplåt och överdel (bakstycke) av pulverlackerad stålplåt i vit standardkulör. Motorhölje, beslag samt deflektorplatta av ABS-plast, Terluran GP35.
TKN: Varmförzinkad stålplåt, invändigt isolerad med tvättbar och ytbeklädd ljudabsorbent.

VARIANTER

Tryckfördelningslåda TKN levereras i tre utföranden:
• TKN-M: Master med motorstyrning och rumsregulator med flödesmätning. Avsedd för master-slavstyrning eller installation i lokal med bara ett luftdon.
• TKN-MR: Master med motorstyrning, rumsregulator med flödesmätning samt belysningsrelä. Avsedd för master-slavstyrning eller installation i lokal med bara ett luftdon och belysningsstyrning.
• TKN-S: Slav innehållande motor med styrenhet, avsedd för parallellstyrning från master vid installation av mer än ett luftdon i samma lokal.

MONTAGE

Luftdonet är avsett för montage i konventionella modultaksystem av lay-in typ. Donet ansluts direkt till tryckfördelningslådans utloppsstos. Luftdonets frontplåt monteras med hjälp av distansben som garanterar att den alltid är vågrät. Trycklådans anslutningsstos ansluts till cirkulär kanal. Lådan kan monteras direkt efter böj. Vid montage efter T-stycke erfordras en raksträcka 3 x diametern. Donets frontplåt, motor och tryckfördelningslådans spjäll demonteras enkelt utan utan verktyg vid underhåll, t ex vid rensning av kanalsystemet.

 

AMA-text

Högerklicka i rutan, välj markera allt, högerklicka igen, sedan kopiera och klistra in där du vill ha det.

info@klimatbyran.se | Sitemap | Cookies

Copyright Klimatbyrån AB © 2020 All Rights Reserved
Klimatbyrån AB • Travbanegatan 6 • 213 77 MALMÖ