Ny version av överluftsdon ÖLR

2019-04-02
Klimatbyråns cirkulära överluftsdon finns nu i uppdaterad utgåva

   Vårt klassiska överluftsdon finns nu med ny design och ett flertal förbättringar. Mest iögonfallande är kanske den numera helt släta och slimmade frontplattan.

ÖLR har under många år varit en trogen kundfavorit och har nu fått en rejäl genomarbetning. Ett stilrent utseende möjliggör diskret integration i innemiljön vilket uppskattas av många arkitekter.

Byggdjupet har minskats samtidigt som prestanda förbättrats. Produkten levereras fortfarande i tre storlekar som alla har samma ytterdiameter. 

Utöver de tre standardstorlekarna erbjuder vi en XL-version i storlek 160 med optimerade ljudegenskaper. Frontplattan har i detta utförande en större diameter men samma djup som övriga storlekar.

När våra konstruktörer reviderade ÖLR fanns ett stort fokus på att optimera prestandan. Den nya versionen tillåter både större flöde och reduktion vilket sammantaget gör att nya ÖLR ger ett bättre inneklimat i miljöer med överluftslösningar. XL-utförandet är ett bra alternativ för miljöer med höga krav på både flöde och ljuddämpande egenskaper. 

De förbättrade ljudegenskaperna uppnåddes bland annat genom att vi uppdaterade produktens isolering som numera består av 100% återvunnen ljudabsorbent från PET-plast. Denna isolering är icke allergiframkallande, har hydrofobiska egenskaper och är fri från formaldehyder. Vid brand bildas endast koldioxid och vatten.

En ny ramkonstruktion gör installation och montage enkelt. Ramen kan användas som mall vid håltagning och säkras med vikbara flikar, anpassade för enkel respektive dubbel gipsskiva av standardtjocklek, alternativt undertaksplatta. Donet kan vid takmontage även låsas mot fästramen med en ramflik.

 

• Produkten levereras i tre storlekar; Ø100, 125, 160 samt varianten 160-XL.
• ÖLR är som standard pulverlackerad i vit RAL9003 men kan även beställas i andra kulörer.
• Som tidigare finns ÖLR även i patenterad VAV-version med inbyggd sensormodul för behovsstyrda lösningar.
• ÖLR levereras alltid parvis inklusive fästramar. 

För detaljerad information kan produktblad och drift- underhållsdokument laddas ner från våra produktsidor. Produkten är godkänd av Sunda Hus och Byggvarubedömningen.

 

info@klimatbyran.se | Sitemap | Cookies

Copyright Klimatbyrån AB © 2020 All Rights Reserved
Klimatbyrån AB • Travbanegatan 6 • 213 77 MALMÖ